Sommaren är inte över än. Långt ifrån. Vi tror att den bara kommer att bli bättre, att solen fortfarande kommer att värma i september.

Alla sensommardeals och allt vi gillar har vi samlat här.

Aktiviteter
Erbjudanden
Se priser & Boka

Våra Sötaste Sommarerbjudanden!

Things we like!

Mot alla odds så kommer den här sommaren att faktiskt, bli den bästa på riktigt länge (och då har vi många fina i färskt minne!). Vi har därför samlat våra egna favoriter och tips som du inte får missa när du besöker Göteborg.

Varmt välkommen till oss i sommar!

Dinner & drinks

Naturlig, oförfalskad glass-glädje, enmansdansgolv & Champagne, hål-i-väggen-upscale-hipster-vinbar och surdegspizzor Napoli style.

Råda Gelato

Mitt på Linnégatan (adress Landsvägsgatan) ligger lilla fina Råda Gelato som enträget stretat framåt för naturlig oförfalskad glass-glädje ett antal år. Helt lokalt och utan tillsatser med ett brett spektra av smaker, avantgarde (bacon-pannaka -lönnsirap!) för den som vill utmana sin världsbild men även klassiker och bästa chokladsorbeten nånsin! Värt en d-tour när du är ute och snurrar.

Måndag – söndag från 12.00. Landsvägsgatan 38

Port Du Soleil

Nattklubb mitt i en pandemi? Yes, Sveriges mesta nattklubbsteam, Port Du Soleil (i Trädgårdsföreningen), låter sig inte stoppas utan har lanserat Sunset Club! Feberscanna dig i entrén och steppa sen loss på enmansdansgolv, bli tillrättavisad av en Distancing Manager komplett med påvehatt och spira och skölj ner den grymma maten med lika mycket Champagne och rosé som vanligt! Fredagar och lördagar 17-01. Trädgårdsföreningen

Bar La Lune

Den ultimata lilla hål-i-väggen-upscale-hipster-vinbaren med osedvanligt fin mat (eko efter säsong). Verkligen avslappnat med en oemotståndligt charmig understated like-it-or-not attityd som accentueras av chefen Oscar som huserar bakom disken och vid borden. Hög kvalitet på vin, mat, prat och upplevelse!

Tisdag-lördag 16.30-23.00
Bäst att boka nån av de få platserna! Vasa Kyrkogata 1

Ristorante Bellora

Här hänger stans mest glamorösa och diskreta crowd i intim Italiensk vintagemiljö med modern, avslappnad och grymt livlig atmosfär. Menyn är genuint Italiensk och surdegspizzorna Napoli-style är, säger vi, bäst i landet. Kolla om den berömda takbaren Cielo på 7 våningen är öppen för cocktails eller om ni kan få gå ett par ronder i Bellora Boxing Club en våning upp efter lite Pizza och prosecco…..

Kungsportsavenyn 6
Måndag – söndag från 16.00

Yesterday(?)

Små intima klubbar med grill och champagne på takterrassen, besök på skivinstitutionen numero uno, årets remix och en och annan garage-stepper.

Exclusive Summer Clubbing!

Våra fina små klubbar, Mondiale (tillägnad smutsig jazz, tuff hip hop och funky r’n’b) och Don’t Make Me Wait (för alla Modern Soul heads) blir ännu mindre och tokexklusiva i år.

Spisa musiken sittandes med grill- och champagnepaket på takterrassen till några av Sveriges vassaste selectors & djs i resp Genre. Spana kalendariet för datum och boka ditt bord asap, oerhört begränsade och priviligierade platser!

Bengans

När var du inne i en skivaffär sist och fingrade runt på vinylskivor och plastfickor muttrandens ”-ah den ja, just det…” för dig själv? Även om du inte äger en vinylspelare eller vet hur man gör (sic) så rekommenderar vi att du beger dig till Bengans skivbutik, ett behändigt stenkast från Pigalle mitt i City, och köper din favoritplatta, bara för känslan och för att få fingra lite på historien. Sen är det faktiskt perfekt att önska sig den där Bowie-boxen för tvåochsju till julklapp och sen stilla ägna sig åt lite gråtmild sentimentalitet.

Music hub GBG

Vi tar tillfället i akt och uppmärksammar några friska tecken på att Göteborg fortfarande är nordens musikhuvudstad no 1! Vi vet ju att Ulf Lundells numer odödliga uttalande från -91 om att ” en inställd spelning är en spelning det också” i år blivit verklighet fullt ut på ett sätt som ingen kunnat förutse. Inte minst gäller det ju stadens stora son som fått skjuta upp sina triumfspelningar på Ullevi till nästa år. Men misstolka inte läget som att Göteborgs kreativa musikådra tunnats ut eller spelglädje dämpats. Lyssna på Kanots eleganta samarbete med Virginia & the flood i (den franska versionen av) ”Din förevigt Amen” eller underbart lite-lätt-psykedeliska Hollow Ships debutalbum ”Future Remains” som är en sorts retrotiltad garagerock som ändå har bägge fötterna befriande nog i morgondagen.

Oftare än inte rör sig de mest spännande uttrycken direkt eller i indirekt anslutning till entusiastskivbolaget Höga Nord. Spana in Ultra Satans ”Best Chemicals” EP med (årets?) remix av Peaking Lights som de släppte precis innan Corona . Kika sen in på Tomma Intets lätta och klassiska indiegitarrer med stämsång som ekar av bekymmersfria festivalsomrar i början av nittitalet i låten ”Borås Texas”

Victor Hollenders garage-stepper med Ole Doff ”Dagen efter” studsar ut i världen från Mariaplan utan ansträngning och pekar med hela handen mot en vacker sommar.

Sen pushar vi ju gärna våra vänner i Digalaux (även om de inte släppt nytt på ett tag) och tillika snygga trion Ruby Empress som båda skriver intelligent pop i Daft Punks anda. Musik-Göteborg lever är vår sammanfattning, och i en tidsanda av hemester förtjänar även musiken att upptäckas igen!

Play the music here!

Digitala smultron

Göteborg utforskas bäst på cykel, vältaliga små noveller med tankeväckande bildmaterial, och när du vill ha insikt fast inte den gamla vanliga.

NTS Radio

En digital musikradiostation från Hackney London med studios även i L.A och Shanghai. Ett kolossalt utbud av högkvalitativa DJ set – live – från grymt spännande artister i olika genrer. I och med covid har också en otalig mängd ”karantän” set publicerats av otåliga Djs som inte längre har klubbar och dansgolv att fylla. Sällan skådat så mycket skön musik i så fri och avslappnad form som här. Ta ner appen eller logga in gratis online på nts.live Rekommenderas oerhört varmt.

Cykelstaden

En briljant app från Göteborgs stad – om Göteborgs stad, fast på cykel! Sommaren är ju också kanske den allra härligaste årstiden att utforska staden utomhus, så ladda ner appen och få tips på cykelvägar, pumpstationer, cykelparkeringar och precis allt annat du behöver veta för att pedala dig runt i solen i vackra götet.

Restaurang Smakas instagramkonto.

Ja där borta på Vasaplatsen ligger tryggt den lilla blå baren med sin förfinade husmanskost fortfarande efter snart 30 år. Här har det sölats mången sen natt och en diger parad av bekanta och obekanta stammisar har befolkat den patinerade zinkdisken genom åren. Lika konstant som taffeln och brytbrödet har patron Oscars närvaro alltid varit, och att så här nådens år 2020 stilla följa de vältaliga små novellerna som publiceras med osvikligt tankeväckande och rart bildmaterial som tillbehör, ja det är en ny grej egentligen. Fast gammal. Följ och njut!

Podd

The Economist asks – Anne McElvoy, Senior Editor på veckomagasinet The Economist möter en imponerande bredd av intressanta intervjuoffer. Presidentkandidater, CEOs från globala företag, modedesigners, tech-gurus, författare och politiker. Alla alltid dagsaktuella personer och alltid med dagsaktuella frågor. Föredömlig längd om ca 20 min per avsnitt. När du vill ha insikt, fast inte den gamla vanliga…lyssnas enkelt i Spotify.

Daytrippin’

Sommaren på västkusten handlar mest om havet, båtar, skärgården, bad, hopptorn, räkor, klippor och stränder. Vilken ö blir din favorit?

Vrångö

Börja med att ta dig till Stenpiren mitt i city, 5 min promenad från Pigalle.
Där hoppar ni på Styrsöbolagets båtar, linje 281 för en avkopplande och vacker båttur genom södra skärgården som tar er ut till Vrångö, där väntar sköna bad och vita sandstränder .

Det långgrunda vattnet gör denna dagsutflykten lämplig även för er med mindre barn, men också för krukan som inte vill doppa sig helt.

Vill ni ha picknick? Beställ i receptionen så får ni med er lite gott från oss. Turen ingår i lokaltrafikens taxor och tidtabellen hittar du här.

Knarrholmen

Börja med en spårvagn 11 från Brunnsparken till Saltholmen. Där tar ni Styrsöbolagets båt, linje 284 till Knarrholmen.

Här finns en supertrevlig restaurang, sandstränder, brygga med hopptorn och fina klippor för den som inte gillar sand mellan tårna.

Boka bord och kolla meny på restaurang Knarrholmen By Brynstålet,
här
KnarrholmenRestaurang

Vinga

Med Strömmabolagets båt M/S Carl Michael Bellman från färjeläget Lilla Bommen, bredvid Operan, 10 min promenad från Pigalle, tar ni er längst ut till havsbandet och Vinga med sin berömda fyr. En vacker trip om ca 4,5 timmar varav två timmar på ön för klippor och superskönt bad. Ombord finns både fika, bar och möjlighet att äta lunch.

Tidtabell och priser hittar du här.

Hotel PIGALLE

HELLO THERE!

Så här långt ner brukar inte många komma men visst är bilderna härliga? Du missade väl inte kartan där uppe med alla saker vi gillar? Ses snart hoppas vi.