Mondiale-soul

RESERVATIONS NEEDED RESERVATIONS NEEDED RESERVATIONS NEEDED RESERVATIONS NEEDED RESERVATIONS NEEDED

fx_divider

Klubbsommar 2020

fx_divider

Vi har tänjt och trixat med våra klubbar ”Don’t Make Me Wait” och ”Mondiale” och låter gränserna flyta lite i år, där soulen i sina finaste former får bli den gemensamma nämnaren.

Vi kör färre gånger och med hårt begränsat antal platser, men också med de tuffaste och stiligaste namnen nånsin. Magnus Carlson från Weeping Willows och soulälskare av rang, besökte oss 1 juli och strösslade soulkärlek över vår lilla takterrass.
Eftersom 2020 är relativt risigt i allmänhet kände vi att en soulig motvikt var på sin plats, och vi tror ni håller med.

Kolla gänget nedan som är laddade för att komma och spela.
Distans är inte lika med tråkigt!

Endast förbokning till de förskräckligt få platserna gäller, och det gör du enklast
genom att maila oss här!

VARHOLMSGATAN
& PIGALLE – 1/8

Kompositör, konstnär och författare; Petter är med sina mer än 20 år som artist, 16 album och otaliga projekt, (han är ju även sommelier) knappast okänd för någon och är dessutom fortfarande lika aktuell, i år med precis nysläppta och stenhårda plattan ”Varholmsgatan”, så vi tänkte att det vore passande om vår lilla klubb Mondiale som vi tillägnar smutsig jazz, fet hip hop, funky r’n’b och natty baktakt fick besök av multitalangen den 1 augusti för att dela sin musikaliska visdom med oss.

”- HEY IT’S YOU, YOU CRAZY MOTHERFUCKER” – 2/8

Egentligen nästan omöjligt att försöka beskriva Mats Nileskärs gärning, som sen -78 ansvarat för Sveriges Radios bevakning av Soul, Funk och Hip Hip, först i Soul Corner, sen i P3 Soul och som genom sina program, kanske mer än någon annan, hjälpt till att sprida den svarta musiken i Sverige. Med över 6000 intervjuer gjorda står ikoner och världsstjärnor fortfarande i kö för att få sitta ner och lätta sitt hjärta till honom. Med otaliga priser (bla Stora Journalistpriset) i bagaget är passionen och känslan för soulen och dess röster lika stark idag, mer än 40 år senare. Pharrell och Chuck D lyssnar på honom varje vecka, Sir Kendrick Lamar har samplat hans intervju med 2PAC och vi har bokat honom till Mondiale den 2/8. Citatet är från Jay-Z som sprang på Mats i NYC och mindes killen från ”Sweden” som engagerat intervjuat honom flera år tidigare innan världen visste vem Jay-Z var. Nuff said.

”SVÄNG OCH FEELING ÖVER KONVENTION & TREND” – 29/8

Jason Diakité, artist par excellence, författare/musiker och en av de vassaste i vår samtid som på sitt egensinniga sätt fortsätter att utveckla soulen i Sverige. Timbuktu är en modern hjälte med språket och rytmen som vapen i kampen mot allt som är fyrkantigt och själlöst. När vi säger att vi är tokförtjusta över att få honom några timmar bakom skivspelarna på vår lilla klubb Mondiale den 29 augusti, är det, som ni förstår, en fet underdrift.

Tills dess rekommenderar vi hans supernya podcast med Marcus Samuelsson ”This Moment”.

”IT’S NOT A GENRE,
IT’S A FEELING” – 5/8

Kanske den ihärdigaste soul-konnässören och skivsamlaren vi känner till. Daniel har under 20 år som DJ byggt ett massivt renommé, och när vi scoutade ess till årets lite annorlunda upplaga av vår lilla Modern Soul klubb Don’t Make Me Wait, blev vi extra glada när Daniel tackade ja. Snyggaste soulen från -70 till nuet och ingen mixar den så fint som Mr Granqvist.